22 oktober – Striptekenen voor kids in de bibliotheek Purmerend


striptekencursus PurmerendVanaf woensdag 22 oktober is er voor kinderen van 8 tot 13 jaar een cursus striptekenen voor beginners in de bibliotheek Purmerend. Tijdens 8 bijeenkomsten op woensdagmiddag leren zij de basis van het striptekenen van een professionele striptekenaar.

Buiten algemene tekentechnieken leren kinderen hoe zij een eigen karakter/personage en een verhaallijn kunnen ontwikkelen. Hoe ze emoties en gezichtsuitdrukkingen kunnen tekenen en hoe je op een tekening bewegingen kunt weergeven. Er wordt gewerkt met potlood, fineliner, kleurpotlood, copicmarkers en ecoline. Het resultaat van de cursus is een eigen stripverhaal.

Data bijeenkomsten

Data van de bijeenkomsten zijn 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december en 10 december. De cursus is van 13.30 – 14.30 uur. Docent is Toine Rohner www.strip4kids.nl. Adres van de Bibliotheek is Waterlandlaan 40 in Purmerend.

Kosten

De kosten zijn € 45,= per persoon voor alle 8 bijeenkomsten inclusief tekenmateriaal. Inschrijven kan bij de klantenservice van alle vestigingen van Bibliotheek Waterland via knop tickets op www.bibliotheekwaterland.nl.