22/26 september – Gratis proeflesweek NKT Theaterschool


Open lessen van de NKT tgeaterschool in PurmerendIn de week van 22 t/m 26 september heeft de NKT Theaterschool in Purmerend een proeflesweek waar jongeren gratis kunnen meelopen in de lessen en zo de sfeer kunnen proeven.  De NKT Theaterschool is op zaterdag 13 september ook te zien tijdens de Uitdagen,  in- en rond theater de Purmaryn in Purmerend .

Daar zullen de leerlingen optreden en zullen NKT docenten een gratis zang- en acteercursussen geven.

Er zijn in de Theaterschool voor het volgende seizoen nog enkele plekken beschikbaar voor leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. Nieuwe leerlingen kunnen zich opgeven via de NKT website.

 Over de NKT Theaterschool

Optreden van op de NKT TheaterschoolSinds de NKT Theaterschool haar deuren in 1992 opende, hebben inmiddels duizenden jongeren uit Purmerend en omstreken kennis gemaakt met alle aspecten van het theater.  Er werden tientallen succesvolle musicals gemaakt en er werden honderden presentaties voor ouders en andere geïnteresseerden  gegeven.

Naast het ontwikkelen van de zang/dans en acteer- talenten wordt er binnen de NKT Theaterschool vooral gewerkt aan de sociale ontwikkeling van de leerlingen en vanzelfsprekend geldt er binnen de school nog steeds de regel dat er niet gepest wordt. Zeker in deze huidige cultuur waar ‘pesten’ een hot item is, was de NKT Theaterschool haar tijd ver vooruit en probeert dat ook kost wat kost te blijven.

 Leerlingen schoppen het ver

NKT zangles 640Inmiddels zijn er een hoop leerlingen doorgestroomd naar theatervervolgopleidingen en stonden er verschillende op het grote podium op het museumplein in Amsterdam,  tijdens de Uitmarkt.  Dit seizoen spelen  verschillende ex-NKT-ers in grote- en kleine theaterproducties. Zo speelt Barry de Gooijer in de musical ‘ De Jantjes’ , Sanne Schlette in de musical ‘ Hartsvrienden’ (Bloodbrothers), Kick Spijkerman in de musical ‘ Warhorse’ en Leon de Graaff in de musical ‘ Billy Eliot’.  En inmiddels zijn er ook achter de Theater en TV-schermen een hoop ex-NKT-ers actief.

 Nieuwe seizoen

Ook het nieuwe seizoen van de NKT Theaterschool zal weer bol staan van theater. Naast de reguliere lessen in zang, dans en acteren komen er verschillende gastlessen, de NKT Talentenjacht, verschillende keuzevakken en met de kerst presentaties voor de ouders.

De Peuter- en kleuterlessen waren in het afgelopen jaar een feest voor iedereen. Natuurlijk gaan deze ook gewoon weer door.

Als kers op de taart zal artistiek leider Jeroen Man weer een gloednieuwe NKT musical schrijven. Dit keer in samenwerking met een nieuwe componist: Edwin Paarlberg.  De musical zal juni 2015 in de grote zaal van theater de Purmaryn te zien zijn en alle NKT leerlingen doen daar in mee!

Zie voor meer informatie over de NKT Theaterschool bezoek de website op  www.nkt.nl of de NKT Facebookpagina.