Solar Campus Purmerend goed voor 22.000 zonnepanelen op Baanstee-Noord


Zonne energie in Purmerend - we can do itVrijdag 8 april tekenen wethouder Hans Krieger en de aandeelhouders van Alleco Solar Energy B.V. de huurovereenkomst voor de bouw van ‘Solar Campus Purmerend’, de grootste in stedelijk gebied. Nog deze zomer worden er 22.000 zonnepanelen geplaatst op bedrijventerrein Baanstee-Noord, op een oppervlakte van meer dan 8 hectare. 
“Het mes snijdt aan twee kanten” aldus een tevreden wethouder Hegger. “Het zonnepanelenpark levert een enorme hoeveelheid duurzame energie op en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. Met de komst van het zonnepanelenpark wordt onze gemeente dus nog duurzamer.” Wethouder Krieger: “Het zonnepanelenpark komt op het nog niet bouwrijpe gedeelte van Baanstee-Noord. De gemeente hoeft hiervoor geen aanpassingen te doen en de realisatie van dit zonnepanelenpark zit mogelijke vestigers niet in de weg. Zo hebben beide partijen er voordeel van.”

Groene stroom voor 1.400 huishoudens

Het zonnepanelenpark wordt de grootste van Nederland in stedelijk gebied. Jaarlijks levert het meer dan 5 miljoen kWh energie op, genoeg om zeker 1.400 huishoudens van groene stroom te voorzien. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verkocht aan energiebedrijf VandeBron die het aan lokale gebruikers zal aanbieden