20, 22 en 27 juli: het Ilperveld eens anders beleven


Je kunt het Ilperveld in de buurt van Purmerend ook op een andere manier beleven
Zomer in het Ilperveld kun je op allerlei manieren beleven.  Lui in een fluisterboot, roeiboot of kano kan altijd. Maar op 20 en 27 juli kun je ook in de rondvaartboot door een mangrovebos met een gids vol verhalen.  Op 22 juli kun je zelfs peddelend op een SUP-board tussen de rietoevers…

Zondag 20 of 27 juli: Mangrovebos in Nederland?

Het Ilperveld bestaat uit honderden eilanden. De meeste zijn begroeid met gras, kruiden of riet. Dat gaat niet vanzelf. Zonder begrazen door vee of maaien maakt de natuur een eigen keuze. Hoe dat uitpakt is te zien in de buurt van Landsmeer.  Sommige eilandjes zijn helemaal  begroeid met berkenboompjes.  Ze staan tot in het water. De Nederlandse variant van een echt mangrovebos! We varen tussen de bomen door. Wat opvalt is de absolute stilte die hier heerst. Samen met de bomen en het water zorgt dat  voor  een toverachtige sfeer. Onderweg hoor  je de leukste verhalen over het Ilperveld.
Tijd: 13.30-15.30 uur. Kosten: € 10,-, kinderen tot 12 jaar € 5,-. Beschermers betalen € 7,50 en hun kinderen tot 12 jaar gaan gratis mee.

Dinsdag 22 juli: Stand-Up-Paddling in het Ilperveld

Staand op een SUP-board peddel je samen met een instructeur van Aloha Kona One en een gids door het Ilperveld. Omdat je staat heb je een extra mooi uitzicht over het natuurgebied. Heb je geen of weinig ervaring met suppen? Aan het begin van de tocht krijg je een korte instructie. Wij zorgen voor een SUP-board en wetsuit. Neem wel zwemkleding, windjack of sneldrogend shirt en een handdoek mee. Minderjarigen alleen onder begeleiding van een volwassene. Een zwemdiploma is een vereiste.
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Kosten € 25,-.

Aanmelden nodig!

Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl  Voor nadere bijzonderheden kunt u bellen met 088-0064455 (tijdens kantooruren).  De activiteiten starten bij het bezoekerscentrum van Landschap Noord-Holland in Landsmeer. Kijk voor de routebeschrijving op www.ilperveld.nl