1e Pinkersterdag wandelen of fietsen voor het goede doel


Logo Lions Club  InternationalDe Lionsclub Purmerend Marktstaede organiseert op 1e Pinksterdag (zondag 24 mei) hun jaarlijkse fietstocht. Deze vrije toertocht is dit jaar uitgebreid met een wandelroute. De opbrengst van de tocht en de verkoop van de taarten gaan volledig naar het goede doel.

Vanuit de Zuidoostbeemster, De Rijp en Stompetoren starten op zondag 24 mei diverse afstanden die gedeeltelijk door het cultuurhistorische polderlandschap van de Beemster en Schermer gaan. Deelnemers hebben onderweg uitgebreid de gelegenheid om van alles te bekijken. Halverwege de route is er een rustplek ingericht. Op deze rustplek u kunt genieten van een drankje (koffie, thee, fris). Daarnaast kunt u genieten van een heerlijk stuk zelf gemaakt gebak. De Lions leden faciliteren dit door zelfgebakken taarten in te brengen.

“De Lions (allen vrijwilligers) organiseren deze jaarlijks terugkerende fiets- en wandeltocht voor het hele gezin om zo geld op te halen voor hét goede doel. Dit zijn veelal doelen waar plaatselijk en/of regionaal behoefte aan is en een bijdrage echt wat uitmaakt. Het mooie hiervan is dat er nergens ook meer enig geld aan de strijkstok blijft hangen omdat we zelf zorgdragen dat het benodigde item waarvoor geld wordt ingezameld er komt. Dit jaar is er gekozen voor de Sprankel, een avondschool in Purmerend gericht op volwassenen met een verstandelijke beperking.”

Informatie over startplaatsen, afstanden en dergelijke vind je op de site van Lions Marktstede.