19 – 23 september – Nationale Filmdagen: voor € 5 naar de film bij Filmhuis Purmerend!


Voor 5 euro naar de film tijdens de Nationale FilmdagenOp 19, 20, 21 en 23 september kun je voor € 5 naar de film bij Filmhuis Purmerend. En dat voor een perfecte breedbeeld digitale projectie! Op 20 september is er een ZWEEDSE AVOND, dan verzorgt het Filmhuis weer een Zweedse maaltijd. Dat alles in het kader van de Nationale Filmdagen 2014.

Bijzondere films

Met De 100-jarige man die uit het raam sprong en verdween en The Grand Budapest Hotel draaien we films die veel mensen willen zien, het gaat druk worden en reserveren wordt voor beide films aanbevolen.

The wind rises is de afscheidsfilm van de Japanse regisseur Hayao Miyazaki, zeer lovend besproken in de kranten. Datzelfde geldt voor Ida, over een weesmeisje dat haar kloostergeloftes wil afleggen, als ze ontdekt dat ze nog familie heeft, en dus ook een geschiedenis. Bijzonder indrukwekkend!

En dan draait er  ook nog een Nederlandse horrorfilm De poel met Gijs Scholten van Aschat en Carine Crutzen. Niet de minste acteurs!

Zweedse maaltijd

Ter gelegenheid van de film De 100-jarige man die uit het raam sprong en verdween wordt op 20 september een Zweedse maaltijd geserveerd in het Filmhuis. Aanvang 19:00 uur, kosten € 15,00. Reserveren tot 17 september via mail: p.liefbroer@gmail.com. Reserveren voor de film apart via de  website van het Filmhuis Purmerend.