17 september: Het ontroerende liefdesverhaal van Leo Vroman


Boek over Leo en Tineke Vroman bij het Leesteken in Purmerend 640Er zijn maar weinig waargebeurde liefdesverhalen zo bijzonder als die van de dichter Leo Vroman en zijn grote liefde Tineke Sanders. Mirjam van Hengel reconstrueerde met behulp van brieven, dagboeken en gesprekken met Leo en Tineke Vroman het begin van dit indringende liefdesverhaal, dat zich afspeelt in het brandpunt van de wereldgeschiedenis.  Op 17 september vertelt zij erover in boekhandel het Leesteken.

Leo Vroman

De Joodse biologiestudent en beginnend dichter Leo Vroman besluit op 14 mei 1940, de dag dat Nederland capituleert, dat hij weg moet uit zijn land. Hij vlucht per boot naar Nederlands-Indie, waar hij onder de wapenen geroepen wordt in een oorlog die hij dacht verlaten te hebben. In Nederland weet zijn geliefde, Tineke Sanders,  algauw niet meer waar hij is en pas twee jaar na de oorlog, in september 1947, zien ze elkaar weer. De liefde blijkt onaangetast.

Wanneer/waar

Op woensdag 17 september om 19.30 uur kan Mirjam van Hengel u alles vertellen over haar eerste, lovend ontvangen, boek. Entree is € 5.- en reserveren kan via info@leesteken.nl of 0299-771834.

Boekhandel het Leesteken is te vinden aan de Zuidersteeg 2 in Purmerend.