15 november – Opening nieuw Skatepark Purmerend


Het nieuwe Skatepark Purmerend wordt  op 15 november 2014 geopendOp zaterdag 15 november om 14.00 uur wordt het nieuwe Skatepark Purmerend  voor het eerst in gebruik genomen. Het skatepark in het Leeghwaterpark wordt dan officieel geopend door wethouder Geoffrey Nijenhuis op een BMX.  

Aan het nieuwe skatepark is 2 jaar hard gewerkt. De skatebaan werd uitgebreid omdat volgens de skaters de bestaande skatebanen in de stad voor geoefende gebruikers niet voldoende uitdagend waren. Het ontwerp kwam tot stand door samenwerking tussen de gemeente,  Clup en de gebruikers van de huidige skatebaan. Het resultaat is een ruime en mooie skatebaan die geschikt is voor skaters, inline skaters en BMX’ers.

Mogelijkheden voor een echt skatepark
In overleg met Clup Welzijn en de jongeren die er gebruik van gaan maken, werd een ontwerp gemaakt voor een nieuwe skatebaan. Dit ontwerp is ook gerealiseerd. Stadsbeheer zocht naar mogelijkheden om de baan verder om te vormen tot een echt skatepark. Er werd een oplossing gevonden om het budget voor kunstgrasvoetbalvelden en pannakooien breder in te zetten. Hierdoor kwam een budget beschikbaar om het skatepark aan te kunnen leggen.

Film van het skatepark
Van het hele proces rondom de aanleg van het nieuwe skatepark is door Shootlab een film gemaakt. Bekijk de film: