14 december – mini-documentaire van de Purmerendse Lisa Grooters voorfilm bij “Kooky”


Mini documentaire Henky van Purmerendse Lis Grooters in het FilmhuisIedere tweede zondag van de maand   draait het Filmhuis Purmerend (schuin tegenover de Purmaryn) een  kinderfilm. Op 14 december wordt een écht feestje, inclusief kleine rode loper, ballonnen én 2 leuke films: eerst de mini kinderdocumentaire “HENKY” van de Purmerendse Lisa Grooters, en dan de hoofdfilm “Kooky”,  een originele, zinderend spannende familiefilm.

HENKY

Henky is een korte documentaire over allergisch zijn voor iets waar je veel van houd. Henky is een echt paarden-meisje. Toen uiteindelijk bleek dat ze allergisch was voor paarden, moesten haar paardjes worden verkocht. Ze was ontroostbaar, maar toen ontdekte haar moeder een wel heel bijzonder paard. Eentje met krulletjes… Waarvoor niemand allergisch is.

Kooky

kookyHoofdfilm Kooky is met lovende recensies ontvangen. Mede door een combinatie van poppenspel en live action is Kooky een originele, zinderend spannende familiefilm en tegelijkertijd een ode aan de kinderfantasie, door de met een Academy Award-bekroonde regisseur Jan Sverák.
 Om de Kinderfilm middag compleet te maken is er in de pauze voor iedere jonge bezoeker gratis popcorn en limonade.  Een kaartje kost 5,50 euro. De films starten om 13:30 uur, deur open vanaf 13:00 uur.  Reserveren is mogelijk via de website van het Filmhuis: www.filmhuispurmerend.nl