14 december – busstation Tramplein Purmerend weer open + nieuwe dienstregeling EBS en Connexxion


Tramplein Purmerend nieuwe situatie 2014Vanaf zondag 14 december gaat het historische busstation aan het Tramplein in Purmerend weer open. Om de opening te vieren krijgen busreizigers maandag 15 december tijdens de spitsuren iets lekkers.  Op zondag 14 december begint ook de nieuwe dienstregeling van EBS en Connexxion.

Het afgelopen jaar is er hard  gewerkt aan de vernieuwing van het Tramplein. Sinds de komst van de Melkwegbrug sloot het Tramplein niet meer goed aan bij het Centrum. De komst van de nieuwe brug was een goede gelegenheid om meteen het gebied op te knappen en meer aan te laten sluiten bij het Centrum.

Kenmerkende vorm
De Jaagweg is verlegd en het busstation is verplaatst naar het kanaal. Het nieuwe station is niet helemaal onherkenbaar voor busreizigers: het kenmerkende dak van het oude stationsgebouw is nog steeds terug te vinden. Het ontwerp is in overleg met de Vereniging Historisch Purmerend en EBS tot stand gekomen. Een overdekte fietsenstalling is nog in aanbouw.

Nieuwe dienstregeling
Op zondag 14 december begint ook de nieuwe dienstregeling van EBS en Connexxion. De buslijnen 103, 105, 110, 121, 125, 129, 301, 413 en N01 rijden dan naar busstation Purmerend Tramplein. In de nacht van zaterdag op zondag worden alle EBS-bussen overgebracht naar het busstation. Zondagochtend om 7.12 uur rijdt de eerste bus vanaf het vernieuwde busstation.

Openingstijden EBS-loket
Het EBS-loket gaat donderdag 11 december al open. De openingstijden van het loket zijn:
Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 19.00 uur, zaterdag, zon- en feestdagen van 9.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ebs-ov.nl.

Verslag van de opening op RTV Purmerend