12 september – Prrr…. Taliloe in het Filmhuis Purmerend


Pluk van de Petteflet draait in het Filmhuis Purmerend in het kader van de kinderboekenweekIn het kader van Kinderboekenweek draait het Filmhuis Purmerend  in samenwerking met De Purmaryn de jeugdfilm Pluk van de Petteflet. Het thema is FEEST,  en deze klassieke film naar het bekende boek van Annie M.G. Schmidt past daar goed bij.

Klassieker

Op zijn zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen, komt de achtjarige Pluk met zijn kleine rode kraanwagentje aan bij de Petteflet. Er is geen kamertje vrij, maar Dollie de duif vertelt hem dat het torenkamertje wel leegstaat. Pluk neemt zijn intrek in de Petteflet en al snel maakt hij kennis met een aantal flatbewoners, zoals mevrouw Helderder en haar dochter Aagje, meneer Pen van het winkeltje onder in de flat, Zaza de kakkerlak en vader Stamper met zijn vijf zoontjes. Pluk maakt snel vrienden met de bewoners in de Petteflet en de bewoners van de Torteltuin. Hij helpt hen als er problemen zijn.

Intussen loopt er een man rond in de Torteltuin. Hij vindt dat de Torteltuin afgebroken moet worden. Gaat het Pluk lukken om de Torteltuin en de Krullevaar te redden?

 Trailer