11 oktober – Franse wijn en kaas bij film ‘A weekend in Paris’


Lekkere kaas en wijn bij de film A weekend in Paris in Filmhuis PurmerendZaterdagavond 11 oktober vertoont Filmhuis Purmerend de heerlijke Franse romantische komedie A weekend in Paris. Voorafgaand aan de film is er een proeverij van (even zo heerlijke) Franse wijn en kaas, in samenwerking met de kaasspecialist van winkelcentrum Meerland, Kaas van Faas.

Le fromage

Je kun vaker eten bij een film in het Filmhuis, maar dit keer gaat het niet om een maaltijd, maar om een dessert. Je kunt kennis maken met vier authentieke Franse kazen: een blauwschimmelkaas, een zachte roomkaas, een bijzondere, zachte geitenkaas en een harde kaas uit de Jura.

Le vin

Bij de kazen zijn er vier soorten wijn gezocht, die je allemaal gaat proeven. Het gaat hierbij om twee rode wijnen en twee witte wijnen.  Op deze smakelijk manier kun je  kennismaken met wijn, kaas en cinema uit het mooie Frankrijk.

A weekend in Paris

Nick (Jim Broadbent) en Meg Burrows (Lindsay Duncan), een echtpaar uit Birmingham, gaan ter gelegenheid van hun 30-jarige huwelijk terug naar de stad waar zij drie decennia geleden op huwelijksreis gingen. Ze arriveren in Parijs, de stad van de liefde, in de hoop hun relatie weer nieuw leven in te blazen. Maar het gaat allemaal niet zoals gepland. Op een avond lopen ze Morgan (Jeff Goldblum) tegen het lijf, een succesvol oud-leerling van Nick. Hij nodigt hen uit voor een diner bij hem thuis. Daar krijgt het koppel een nieuwe kijk op het leven, de liefde en hun relatie. A Weekend in Paris is van de maker van NOTTING HILL en ENDURING LOVE.

 

Kosten en reserveren

De kosten bedragen €10,- voor kaas en wijn. Aanvang proeverij 19:00 uur. Reserveren door een e-mail te sturen naar p.liefbroer@gmail.com.

Let op: voor de film graag apart reserveren via de website filmhuispurmerend.nl, aanvang film 20:30 uur.