Markttour: in gesprek met burgemeester en wethouders over toekomst Purmerend


De gemeente Purmerend werkt aan de fusie met de gemeente Beemster, om per 1 januari 2022 als één gemeente verder te gaan. Om zo goed mogelijk in beeld te brengen wat Purmerenders belangrijk vinden in hun stad, buurt of wijk, gaan bestuurders van de gemeente Purmerend de markten op en in gesprek met zoveel mogelijk inwoners. Samen het Purmerend van de toekomst vormgeven, begint nu. De aftrap van de markttour is dinsdag 15 januari a.s. Dan staan burgemeester Don Bijl en alle wethouders op de markt in de binnenstad.

Samen de toekomst vormgeven
Tijdens het project ’Waardevol Beemster’ hebben inwoners van de gemeente Beemster de afgelopen maanden al hun mening gegeven over wat zij uniek vinden en willen behouden in hun gemeente. Nu is het de beurt aan de Purmerenders. Wat betekent de fusie voor de inwoners van Purmerend en wat kun je als Purmerender doen om ook in de nieuwe gemeente jouw fijne leefomgeving te behouden of verbeteren?

Markttour
Om bijdragen van inwoners aan toekomstig Purmerend te verzamelen gaan bestuurders van de gemeente Purmerend de markten op. Inwoners kunnen zich over de fusie uitspreken tijdens een persoonlijke ontmoeting met de burgemeester, wethouder of wijkmanager. Of via een kaartje in de brievenbus bij de marktkraam van Toekomstig Purmerend. Op 15 januari a.s. wordt ook het online platform www.toekomstigpurmerend.nl gelanceerd. Hier kunnen inwoners van Purmerend hun vragen stellen, tips of zorg delen en online posten wat zij waarderen aan de stad.

Markttourdata zijn:
Dinsdag 15 januari 09:00-11:00 Markt Centrum
Donderdag 17 januari 14:15-16:15 Markt Weidevenne
Donderdag 17 januari 13:30-15:30 Markt Winkelcentrum Makado
Zaterdag 19 januari 10:00-12:00 Markt Wormerplein
Woensdag 23 januari 09:00-11:00 Markt Meerland
Donderdag 31 januari 13.00-15.00 Beatrixplein bij seniorencomplex De Hoekstee
Vrijdag 1 februari 9.30-11.30 Markt Gildeplein