Lekker! Waterlandse CookOut in P3 Purmerend


De Waterlandse CookOut is een jaarlijks terugkomende fundraising kookevenement voor goede doelen in de regio Waterland. Op zondag 9 april wokt, bakt, stooft of grillt een keur aan Waterlandse bedrijven en instellingen overheerlijke gerechten in word je verrast met heerlijke gerechten, gezelligheid en muziek. 

 

Het cultureel centrum P3 verandert voor het tweede jaar in een verzamelplaats voor lekkerbekken, muziekliefhebbers, kookgekken en kookkunstenaars. Het is ook een wedstrijd om het beste, leukste, origineelste gerecht, tussen diverse bedrijven en instellingen uit onze Waterlandse omgeving. Ter ondersteuning van een aantal Waterlandse goede doelen. Dit jaar is het thema: Kansen voor kinderen.

Op 9 april 2017 in P3 in Purmerend, (tussen 16.00 uur en 20.00 uur)

Deelnemers en gerechten

  • RC Weidevenne: The most delicious cactus on Earth – Een chocolade dessert van chocolade cake in een terracotta potje, met daarbovenop gekleurde cream cheese.
  • Spijkerman Eten & Drinken: Short Rib – Short Rib met lak van coca cola en een aardappel-gepofte knoflook puree met een spaghetti van groenten.
  • Waterland accountants: Montaditos – In 3 smaken; 1.- met gebakken chorizo en groene paprika. 2.- met Spaanse omelet, rode paprika en all i oli. 3.- met geitenkaas, gele paprika en gekarameliseerde ui.
  • Rotaract: Kip saté a la Rotaract – Kip saté, extra en mooi gepresenteerd.
  • Gomes: Pistolet Gomes – Vers afgebakken pistoletje met een ambachtelijk braadworstje op een bedje van in room gegaarde zuurkool afgemaakt met krokante spekblokjes en paprikapoeder.
  • Rodi Media: Rodi’s grande finale – Een trio van 3 heerlijke zoete desserts: een mini crème brulee, toblerone mousse en een mini variant van onze pavlova.
  • Smit Composite: De Composiet burger – Een creatief, lekkere, gezonde en zorgvuldig samengestelde kipburger.
  • ROC / Horizoncollege: 1e Dessert: Sponscake A’la minute’ – Met vruchten gel,fruitsmootie en Ganache lolly met knetterdip gepaneerd in hazelnoot crunch en afgebrand met italiaans schuim. 2e Groentenlasagne met aubergine,gourget,paprika(gepoft). Opgebouwd met qruyere kaas.
  • Lankelma: Reclette a la Lankelma
  • Groenhart: Hamburger royale met pancetta, ei en truffelmayonaise
  • Johan Meure: Kip shoarma wrap – Een wrap met heerlijke shoarma kip, saus en salade.
  • Sportclub Only Friends: Carpaccio combi – Carpaccio van huisgerookte runder ribeye en zalm met balsamico dressing.
  • Abma Schreurs: Arancini (“sinaasappeltjes”) – In olijfolie gebakken, gevulde risottoballetjes. Met pit gegarneerd. De (gevarieerde) vulling blijft verrassend.
  • De Kleedkamer: Taartje van coquille en avocado met tomatendressing